Dr. Igor Novak

Dr. Igor Novak, Urologen

Zgodnja leta in izobraževanje:

Dr. Igor Novak se je rodil in odraščal v slikovitem slovenskem mestu Ljubljana. Od otroštva je kazal globok interes za znanost, zlasti za kemijo in biologijo, kar ga je navdihnilo, da se je odločil za medicinsko kariero. Po uspešnem zaključku srednje šole se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je bil aktiven v znanstvenih krožkih in praksah po vsej Evropi.

Kariera:

Univerzitetna bolnišnica Ljubljana (1994 – 2005):

Začel je svojo kariero v eni od vodilnih medicinskih ustanov v Sloveniji, specializiral se je za splošno medicino in notranje bolezni, aktivno sodeloval v klinični praksi in raziskavah.

Mestna bolnišnica Maribor (2005 – danes):

Po selitvi v Maribor je razširil svojo medicinsko prakso, osredotočil se je na kardiologijo in endokrinologijo, pridobil priznanje med kolegi.

Znanstvene raziskave in objave:

Aktivno sodeluje v znanstvenih raziskavah, zlasti na področju kardiologije in endokrinologije, avtor številnih člankov in pogosto nastopa na mednarodnih konferencah.

Osebno življenje in hobiji:

Ukvarja se z gorskim turizmom in fotografijo, uživa v lepotah slovenskih Alp, prav tako ljubitelj klasične glasbe in obiskuje koncerte ter glasbene festivale.

Sodelovanje z lekarno lekarnaslovenija.com:

Od leta 2018 aktivno sodeluje z spletno lekarno lekarnaslovenija.com, s ciljem povečanja ozaveščenosti o pomenu preventive in zdravljenja srčno-žilnih in endokrinih bolezni.

Ključni vidiki sodelovanja:

  • Razvoj informativnih materialov za izobraževanje pacientov.
  • Svetovalna podpora pri izbiri medicinskih izdelkov in zdravil.
  • Udeležba na spletnih seminarjih in delavnicah, deljenje izkušenj in znanja.
  • Raziskovalni projekti, ki jih financira lekarna, usmerjeni v razvoj novih terapevtskih pristopov.